^Naar boven

  • 1 Jenever, jenever en nog eens jenever
    De jenevers die zijn geproefd op de eerste proeverij van het Purmerends Proefgenootschap in oktober 2011
  • 2 Gezelligheid alom!
    Een sfeerbeeld van een van de proeverijen in Proeflokaal Bakker op de Koemarkt te Purmerend.
  • 3 Een van de proeverijen
    Gedurende het winterseizoen vinden er bijna maandelijks proeverijen plaats op de derde woensdag van de maand.
  • 4 Whiskyproeverij
    De verschillende soorten whisky die zijn geproefd op de eerste whiskyproeverij van het Purmerends Proefgenootschap.
  • 5 De proefopstelling...
    Het zijn per proeverij maar kleine glaasjes en die worden maar voor een klein deel volgeschonken. Het gaat om de kwaliteit, niet de kwantiteit.


De volgende proeverij is gepland op:

De eerstvolgende proeverij is op woensdag 16 oktober 2019.

Meanie Distillery, Delft

Woensdag 20 februari ontvingen wij Paul Hoogsteder van de Meanie Distillery uit Delft. Paul gaf ons uitleg over zijn distillaten maar ook over de verschillende manieren van produceren.

Paul distilleert zelf op de ouderwetse methode met de Alambieck-distilleerketel en gebruikt originele kruiden en Jeneverbessen, en stookt deze mee in het distilleerproces.

Wij kregen uitleg over de herkomst, oorsprong en samenstelling van diverse distilaten.

 

Paul omschreef ook de accijns-feiten, waaraan een fles moet voldoen, het verzegelen hiervan en de inhoudsmaten die bij de wet zijn vastgelegd.

De te proeven dranken:

  •  Meanie  Gin
  • Meanie  Jenever
  • Meanie  Wodka
  • Meanie  Anise
  • Meanie  Absinthe

Copyright © 2011-2016 Purmerends Proefgenootschap