^Naar boven

 • 1 Jenever, jenever en nog eens jenever
  De jenevers die zijn geproefd op de eerste proeverij van het Purmerends Proefgenootschap in oktober 2011
 • 2 Gezelligheid alom!
  Een sfeerbeeld van een van de proeverijen in Proeflokaal Bakker op de Koemarkt te Purmerend.
 • 3 Een van de proeverijen
  Gedurende het winterseizoen vinden er bijna maandelijks proeverijen plaats op de derde woensdag van de maand.
 • 4 Whiskyproeverij
  De verschillende soorten whisky die zijn geproefd op de eerste whiskyproeverij van het Purmerends Proefgenootschap.
 • 5 De proefopstelling...
  Het zijn per proeverij maar kleine glaasjes en die worden maar voor een klein deel volgeschonken. Het gaat om de kwaliteit, niet de kwantiteit.


De volgende proeverij is gepland op:

De eerstvolgende proeverij is op woensdag 16 oktober 2019.

17 december 2014: Met de Kasteelhoeve op reis door de wondere wereld van de wijn

Woensdag 17 december 2014 nam Michiel de Vries van wijnhuis De Kasteelhoeve ons mee op een aangename en smaakvolle reis door de wondere wereld van de wijn. Hij gidste het Purmerends Proefgenootschap deskundig naar de belangrijkste wijnlanden uit zowel de oude als de nieuwe wijnwereld.

Michiel gaf professionele uitleg over hoe wijn tot stand komt, over de vinificatie, het etiket en natuurlijk over de belangrijkste druivenrassen. In totaal werden 12 wijnen geproefd uit de nieuwe en de oude wijnwereld.

De Kasteelhoeve is gevestigd op het adres Schotsweg 7 in de Overijsselse plaats IJhorst. Het fraaie pand ligt verscholen in het Reestdal, aan de rand van de boswachterij en het riviertje de Reest. Er wordt antwoord gegeven op de vraag hoe de combinatie van wijn, tuin en kunst smaakt. De Kasteelhoeve is een kleurrijk paradijsje waar het bezoek kan genieten van een keur aan wijnen, schilderkunst en de geur en pracht van ontelbare planten, heesters en haagjes.

De naam Kasteelhoeve werd gekozen omdat de wijnen een relatie hebben met chateaux. De tuinen rondom doen denken aan kasteeltuinen, het pand aan een kasteel van een hoeve. Het uithangbord, een wapenschild met een ridderuitrusting, werkt aan deze beeldvorming mee.

De Kasteelhoeve, Schotsweg 7, 7951 NP IJhorst (Overijssel), tel. 0522 – 442828. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur. Zaterdag en zondag op afspraak. www.kasteelhoeve.nl

Copyright © 2011-2016 Purmerends Proefgenootschap