^Naar boven

 • 1 Jenever, jenever en nog eens jenever
  De jenevers die zijn geproefd op de eerste proeverij van het Purmerends Proefgenootschap in oktober 2011
 • 2 Gezelligheid alom!
  Een sfeerbeeld van een van de proeverijen in Proeflokaal Bakker op de Koemarkt te Purmerend.
 • 3 Een van de proeverijen
  Gedurende het winterseizoen vinden er bijna maandelijks proeverijen plaats op de derde woensdag van de maand.
 • 4 Whiskyproeverij
  De verschillende soorten whisky die zijn geproefd op de eerste whiskyproeverij van het Purmerends Proefgenootschap.
 • 5 De proefopstelling...
  Het zijn per proeverij maar kleine glaasjes en die worden maar voor een klein deel volgeschonken. Het gaat om de kwaliteit, niet de kwantiteit.


De volgende proeverij is gepland op:

De eerstvolgende proeverij is op woensdag 16 oktober 2019.

19 maart 2014: Distilleerderij Rutte & Zn.: ambachtelijk gestookt genot uit hartje Dordrecht

Woensdagavond 19 maart 2014 presenteerde liquorist Hester van Rutte & Zn uit Dordrecht een gezellige en smaakvolle proeverij van de mooie producten van deze ambachtelijke distilleerderij.

Het bedrijf werd in 1830 opgericht door Simon Rutte. In 1872 werd een pand aan de Vriesestraat in de Dordtse binnenstad betrokken. Op dit adres bevainden zich de distilleerderij en de winkel zes generaties later nog steeds.

Het assortiment van zo’n 55 distillaten bestaat onder andere uit jenever, likeuren en eau-de-die. Ook worden er allerlei seizoengebonden producten gemaakt, zoals wildfruitlikeur en sleedoornlikeur.

Hester liet zo’n twaalf Rutteproducten proeven, vooral jenevers in verschillende variëteiten. Jonge, oude en jarenlang op eikenhout vat gelagerde heerlijkheden zoals de Paradijswijn.

Zoals altijd had uitbaatster Lida Finnema weer voor een aantal mooie en toepasselijke hapjes tussendoor gezorgd. O.a. werden de leden van het Purmerends Proefgenootschap culinair getrakteerd op in Rutte jenever gemarineerde Hollandse garnalen op schijfjes komkommer.

De leden van het Purmerends Proefgenootschap luisterden aandachtig naar de uiterst deskundige uitleg van liquorist Hester van Distilleerderij Rutte, terwijl uitbater Paul Verhoeven van Proeflokaal Bakker zijn gasten de lekkernijen uit Dordrecht liet proeven.

De fraaie video http://youtu.be/-BDSLMYV84M geeft een prima beeld van Distilleerderij Rutte & Zn. Op de website www.rutte.nl is nog veel meer informatie over het bedrijf en zijn producten te vinden.

Copyright © 2011-2016 Purmerends Proefgenootschap